måndag 26 september 2011

Aktier som tröstnapp!

För aktieinvesteraren fungerar förhoppningsbolagen som en tröstnapp i den gråa vardagen. När jobbet
är stressigt och trist. När ungarna bråkar och skriker. När räkningarna dräller ner i brevlådan likt  Niagarafallen är det dags att akut försöka skapa mentalt positiva bilder. Här passar tanken på det förhoppningsbolag du investerat i som en smäck. Mentalt kan du måla upp härliga bilder i huvudet när dessa förhoppningsbolag äntligen börjar leverera. När aktien likt en dopad rymdraket kommer att starta resan rakt upp i aktiegalaxen. Då, då kan du äntligen be din inkompetenta chef att dra till otrevliga  trakter där det är stekhet. Då blir det offentligt att det du innerst inne alltid vetat själv. Att du egentligen är en affärsmässigt geni.
Tyvärr har aktier i förhoppningsbolag ofta en otrevlig vana att rasa. Rätt som det är har värdet av ditt aktieinnehav blivit en bråkdel av det du investerade från början. Nu kommer den obehagliga frågan.
Ska du säljas och ta smällen eller hänga kvar i drömmen att aktien kommer att göra tidernast turnarund.
I det läget är det lätt för ditt personliga ego att behålla det konstant krympande aktieinnehavet. Fortsätta att trycka in nya pengar i otaliga emissioner och köpa ännu mera aktier för att få ner anskaffningsvärdet på aktierna. För du har inte bara förlorat pengar. Du har förlorat en hel dröm.

Fortsättning följer..................