måndag 20 juni 2011

KappAhls aktiekurs tokrasar!

Bara idag har över 6 procent av Kappahls aktievärde förintats. Aktiekursen står nu i 26,60 kr det vill säga ungefär på samma nivå som under finanskrisens värsta skedde runt årsskiftet 2008/2009.
Negativt för KappAhls aktiekurs är följande: Världsekonomin kanske går in i en ny lågkonjunktur? KappAhl har även en mycket hög skuldsättning på drygt 80% av börsvärdet och lyckas man inte vända resultatet blir det med hög sannolikhet nyemission. KappAhls klädkollektioner har under dom senaste kvartalen inte varit tillräckligt attraktiva och sålt uruselt. Även KappAhls marknadsföring har varit misslyckad.
Positivt är att bomullspriserna rasat från från tidigare topp-nivåer i början av året. Positivt är även att VD Christian W. Jansson är störst ägare i KappAhl . Christian W. Jansson som för övrigt är en mycket erfaren och kunnig VD kommer garanterat att göra allt i sin makt för att vända KappAhls negativa trend. På pluskontot finns även värderingen som just nu är låg.
Kort och gott. Lyckas Christian W. Jansson få igång KappAhls försäljning lär aktien gå upp. Om inte finns det säkert mer att ta på nersidan.
Facit får vi på torsdag när KappAhl släpper sin rapport.

Fortsättning följer.............