onsdag 17 augusti 2011

Dessa tjänar på börsraset!

Har du satsat på att börsen ska gå ner med cerifikat som OMX Bear med tre eller fyra gånger hävstången de senaste tre månaderna är du bara att gratulera. Då är du en klar vinnare! Bear Omx X4 har för närvarande stigit med hela 100 procent de senaste tre månaderna. Har du även satsat pengar på att guldpriset ska stiga med certifikatet Bull Guld X4 har du bara dom senaste tre månaderna fått ytterliggare en vinst på nästan 100 procent. Men det är som alltid otroligt lätt att vara efterklok. Man ska även komma ihåg att certifikat som bull och bear är och förblir ren spekulation.
Om man ska ge sig in på dessa hävstångsinstrument är det mycket viktigt att veta att själva hävstången på dessa bull och bear certifikat sker på dagsbasis. Det betyder att vid en volativ marknad som nu till exempel kommer värdet att urholkas på grund av hävstången. Därför passar bull och bear certifikat bäst vid volativa marknader i korta tidspositioner.
Men de största vinnarna är som vanligt dom banker och fondkommissioner som ställer ut dessa certifikat. Sammanfattningsvis kan man väl säga att det aldrig förut varit lika lätt för en småsparare att på kort tid öka sitt kapital eller mista det helt.

Fortsättning följer.................