tisdag 10 maj 2011

Diamydliket kallnar.

Diamydaktien faller idag ytterliggare 11 % . Idag säljer även storägaren Bertil Lindkvist av stora delar av sitt innehav. Så gott som hela Diamyds värde låg i diabetesprojektet. Lite annat fanns t.ex. inom smärta men det ligger åratal fram tiden och osäkerheten är enorm. Idag läste jag på DIs börsforum och såg att många småplacerare  resonerar att aktien är billig och köpvärd eftersom den gått ner över 90 %. Det är ett förödande tänk när det gäller ett enprojekts bolag som Diamyd. Måste tyvärr erkänna att jag själv haft mycket av det tänket. Speciellt förr om åren.
Men Diamyd är definitivt inget turn around bolag. Det är milsvid skillnad från t.ex. ett verkstadsbolag som går med förlust och där neddragningar och ökad efterfrågan kan få dom röda siffrorna att bli vita. 
Sen det här med förre VD Lisabeth Lidner. Det är regel  att VD-ar för bioteknikbolag är positiva. Fine, men när man som Lisabeth Lidner undviker att betona riskerna och enbart likt en jobbig telefonförsäljare hårdkränger allt underbart som ska ske när läkemedlet väl kommer ut på marknaden känns inte seriöst.

Fortsättning följer.........

Obs. Jag varken har eller haft aktieinnehav i Diamyd.