tisdag 30 augusti 2011

Husqvarna ledning är ett gäng överbetalda amatörer!

Husqvarna avknoppades från Electrolux 2006. Men fortfarande verkar styrelse och IR-avdelning mentalt agera som om Husqvarna förfarande är en del av Electrolux. Den idag sparkade chefen Anders Yngen blev redan i början av juni sjukskriven efter att ha gått in i väggen. Efter det kom det ingen information alls till marknaden varken angående produktionsstörningarna i Nordamerika eller om tillståndet för den sjukskrivne Magnus Yngen. Och detta sker i en efterfrågekris där Husqvarnas aktie rasar delvis beroende på icke existerande marknadskommunikation. Osäkerhet är som bekant marknadens värsta fiende. Först i går kom informationen om att Magnus Yngen fått sparken. Det var antagligen rätt att sparka Magus Yngen om man ser till de bedrövliga misstagen i Nordamerika. Men varför tog ett beslut angående Magnus Yngen så lång tid och är Husqvarnas IR-avdelning icke exiterande? För detta har styrelsens ordförande Lars Westerberg och Husqvarnas informationsdirektör Boel Sundvall ett stort ansvar. Det är som bekant i kriser som kompetensen ställs på prov. Den kompetensen har uppenbarligen varit frånvarande. Även Lars Westerberg och Boel Sundvall borde i rimlighetens namn följa Magnus Yngens öde.

Fortsättning följer..........................


måndag 29 augusti 2011

Kurage eller ren dumhet!

Nordea sparkar 2000 anställda. Swedbanks VD Michael Wolf sparkar däremot inga anställda utan ger i stället fingret åt Anders Borgs krav att slopa återköpen av aktier för drygt 5 miljarder i Swedbank. Är detta ren dumhet eller ett tecken på kurage att våga återköpa aktier när hela havet stormar? Ett plus är att Swedbanks aktie tappat mycket i värde under börsraset och att Michael Wolf därigenom får mycket aktier som han kan makulera för pengarna. Det kan bli en bra utveckling för befintliga aktieägare speciellt om aktiekursen i Swedbank stiger. Negativt är emellertid att Swedbank under finanskrisen var snubblande nära att gå i  konkurs. Banken räddades enbart genom att aktieägarna gick in med kapital i två nyemissioner och att banken fick tillgång till det statliga garantiprogrammets lån. Skulle krisen för Europas banker förvärras och även Swedbank drabbas och återigen behöva tigga nya pengar är inte bara Michael Wolf rökt utan kanske hela banken.
Framtiden kommer visa vem som hade rätt!

Fortsättning följer...............................



lördag 27 augusti 2011

Börsras eller börsraket!

Det blev varken börsras eller någon gigantisk uppgång på börsen efter Ben Bernankes tal. Trots upphetsade baissare på DIs:börsforum som spådde grymma börsras om inte Bernanke skulle lova nya stimulanser. Naturligtvis var dessa baissare nerkletade med bear-certifikat.
För övrigt börjar Dagens industris börsforum börjar mer och mer likna ett spelforum. Detta har förstärkt sedan bull och bear certifikat med hävstång blivit populära. Utan analys eller motivering skapas det trådar med enda innehåll som "nu rasar vi ner i källarn" eller "nu börjar tidernas jätteuppgång." Allt beroende på om placeraren för tillfället spekulerar i uppgång eller nedgång på börsen. Pokertermer har också börjat smyga sin in. Pokertermen all in används till exempel frekvent för att beskriva att man satsar hela sitt kapitalet i en aktie eller i ett specifikt certifikat. Som placerare ska man vara mycket medveten om att så gott som alla på börsforumen talar i egen sak. Många använder även medvetet lögner för att påverka en aktiekurs upp eller ner.

Fortsättning följer.........................

torsdag 25 augusti 2011

Om några timmar smäller det!

På fredag klockan 16:00 svensk tid håller den amerikanska centralbankchefen Ben Bernanke tal på Jackson Hole. Fram till dess håller hela börsvärlden andan. Skulle Bernanke brassa på  ett nytt paket med kvantitativa lättnader som han gjorde förra året lär det bli fest och kalas på börsen. Börserna kommer återigen rocka uppåt i stället för rakt ner i dyn som varit det ständiga temat på börsen de senaste månaderna. Trådskaparna på diverse börsforum som till exempel Dagens industri kommer då få plåster på såren efter att både självkänsla och aktieportfölj fått en rejäl urblåsning. Men misslyckas Bernanke gjuta mod i finansmarknaderna blir det ridå ner. Åter igen brutal börsslakt och panikutförsäljningar av både småsparare och stora internationella placerare. Trådskapare på DI:s börsforum som åter igen lovar dyrt och heligt att aldrig mer hålla på med jävulskapet aktier.
Alltså den 26 augusti klockan 16.00 smäller det!

Fortsättning följer.....................





onsdag 24 augusti 2011

Börsen har blivit ett jättekasino!

Börsen volatilitet  har bara ökat och ökat den senaste tiden likt ett manodepressivt flipperspel.  Aktier  på storbolaglistan kan rasa 10 procent på en dag utan något som helst fundamental orsak. Psykologin i form av panik och rädslan för att förlora pengar kör aktiekurserna rakt ner i dyn. Nervositeten på börsen går för närvarande nästan att ta på. Ett enda löst rykte kan sänka hela börsen flera procent på nolltid. Nya börsaktörer har även dykt upp på Stockholmsbörsen och i USA-börsen i form av datorstyrd högfrekvenshandel som på mycket kort tid tagit över en stor del av aktiehandeln. Om detta är negativt för börsen tvistar de så kallade experterna om. Närmast sanningen är antagligen att ingen vet. Sant är emellertid att det är mycket hysch, hysch av dom som ligger bakom denna datorhandel och att dom tjänar otroliga pengar på detta. Ibland känns det som om det var bättre förr när människor inte var uppkopplade hela tiden. Då aktieköparna fick gå in på banken och köpa några snygga aktiebrev som dom sedan förvarade i byrålådan i åratal.

Fortsättning följer.....................




lördag 20 augusti 2011

Pengar går upp i rök!

En fjärdedel av Stockholmsbörsens börsvärde har förintas på bara 3 månader. Folk som har varit på en skön och avkopplande semester får en betydligt otrevligare upplevelse när dom för första gången efter semestern loggar in på sina aktie och fondkonton. Stora internationella investerare och småsparare har vräkt ut aktier på marknaden till nästan vilket pris som helst. Paniken och rädslan över att förlora pengar har varit den helt dominerande psykologin på börsen. Dom där behagliga dagdrömmarna om nya hus, nya bilar och nya exotiska resor som skulle realiseras efter när just din speciella aktiefond eller aktie rockat upp i börshimlen har nu brutalt förintats. Men mitt i säljpaniken finns det herrar som redan har mer pengar än de behöver som storhandlar aktier. Varför? För att dom helt enkelt ser ser ett utmärkt tillfälle att köpa aktier till rabbaterat pris. Ett exempel är investeraren Warren Buffett världens tredje rikaste man. Warren Buffett har storhandlat aktier under börsraset. Samma sak har den svenske motsvarigheten Fredrik Lundberg gjort. Under börskraschen har Fredrik Lundberg stortankat i aktier som Husqvarna, Sandvik och Skanska.
Bli inte förvånad om historien åter igen visar att dom gjort rätt.

Fortsättning följer..................

fredag 19 augusti 2011

Börslakt! Vad gör du!

Säljer du alla aktier och aktiefonder nu säger lagen om tingens jävlighet att börsen bottnar och börjar stiga precis när du sålt. Har du is i magen och behåller dina aktier finns det heller inga garantier för att börsen inte fortsätter att krascha. Har du lyckats sväljas ett helt isberg och köper aktier för du anser att börsraset ger en utmärkt möjlighet att komma över billiga aktier finns det även här inga garantier mot fortsatt börsslakt. Ovissheten är nu total och rädsla och panik från både stora internationella investerare och småsparare resulterar just nu i massiva utförsäljningar på börsen. Men även under börskrascher finns det vinnare. Är du en av dom lyckliga placerare som köpt fysiskt guld eller med diverse hävstångscertifikat satsat på att guldet skall stiga i värde är du just för tillfället en vinnare. Likaså om du spekulerat i börsens nedgång. Men inget består för evigt. Guldpriset står på rekordnivåer och en stor börsrekyl kan komma när som helst. Men som alltid är det ingen som vet? Oavsett vad så har enorma aktievärden förintats dom senaste 3 månaderna och ytterst är det bara du själv som måste besluta hur du ska förhålla dig till den pågående börskraschen.

Fortsättning följer............


torsdag 18 augusti 2011

Panik och vrede på DI:s börsforum!

Börsraset idag på drygt 6 procent var ytterst brutalt. På Dagens Industris börsforum är ilskan, personangreppen och paniken på värre nivåer än någonsin. Domedagsprofeterna på börsforumet frodas bättre än någonsin och skriker att "detta ras är ingenting mot det börsras som kommer". Vissa trådskapare påstår kaxigt att dom tjänar grova pengar på Bear OMX X4 ett hävstångscertifikat som stiger ju mer börsen rasar. Även guldanhängarna jublar nu när guldpriset når nya rekordnivåer. Köp av guldtackor eller köp av certifikatet Bull Guld X4 är temat för dagen. Andra påstår att aktier nu är rekordbilliga och att det är just i börsras som denna som förmögenheter skapas. Syndabockarna för börsraset är som förrut USA och Sydeuropa. En uppstickare är emellertid den datoriserade börshandeln som tjänar multum med pengar när volativiteten är så hög som nu. Dystrare trådskapare spår att småspararna nu kommer att sluta helt med aktier och aktiefonder och att det inte längre är någon ide att vara långsiktig aktieinnehavare. Andra lovar dyrt och heligt att aldrig mer köpa en endaste aktie.

Fortsättning följer...................

onsdag 17 augusti 2011

Dessa tjänar på börsraset!

Har du satsat på att börsen ska gå ner med cerifikat som OMX Bear med tre eller fyra gånger hävstången de senaste tre månaderna är du bara att gratulera. Då är du en klar vinnare! Bear Omx X4 har för närvarande stigit med hela 100 procent de senaste tre månaderna. Har du även satsat pengar på att guldpriset ska stiga med certifikatet Bull Guld X4 har du bara dom senaste tre månaderna fått ytterliggare en vinst på nästan 100 procent. Men det är som alltid otroligt lätt att vara efterklok. Man ska även komma ihåg att certifikat som bull och bear är och förblir ren spekulation.
Om man ska ge sig in på dessa hävstångsinstrument är det mycket viktigt att veta att själva hävstången på dessa bull och bear certifikat sker på dagsbasis. Det betyder att vid en volativ marknad som nu till exempel kommer värdet att urholkas på grund av hävstången. Därför passar bull och bear certifikat bäst vid volativa marknader i korta tidspositioner.
Men de största vinnarna är som vanligt dom banker och fondkommissioner som ställer ut dessa certifikat. Sammanfattningsvis kan man väl säga att det aldrig förut varit lika lätt för en småsparare att på kort tid öka sitt kapital eller mista det helt.

Fortsättning följer.................  

tisdag 16 augusti 2011

Detta är mycket Illa!

Tyskland själva turbon i den europeiska ekonomin har börjat hacka. Tysklands BNP steg bara med 0,1 procent under det andra kvartalet. För Sveriges del är detta dåliga nyheter. Trots de senaste årens hänförda snack av media, politiker och diverse finansiella högdjur om tillväxtmarknaderna och speciellt Kina ekonomiska storhet står Tyskland fortfarande som ensam mottagare för hela 10 procent av all Sveriges export. Detta är lika mycket som hela Asien och Oceanien står för tillsammans. När tyskt export börjar hacka är det även en tydlig indikation på att svensk export ligger sämre till eftersom båda länderna har många gemensamma kunder för sin exportindustri. När dom tyska siffrorna blev kända av marknaden föll börsen genast med nästan 3 % . Verkstadsaktierna ledde börsraset med undantag för Hemtex som föll med nästan 8 %. Aktien har rasat över 80 procent på ett år. Hemtex har nu blivit ett riktigt kalkonbolag. Först använde företaget realisationer året runt i butikerna. När man slutligen upphörde med dom var redan Hemtex och REA så starkt förknippade med varandra att kunderna slutade handla på Hemtex. Ridå ner!

Fortsättning följer................





måndag 15 augusti 2011

Börsslakten utan slut?

Efter ett optimistiskt uppjuck i fredags är börsen åter på vanligt territorium det vill säga på minus. Börsens högst värderade företag Hennes & Mauritz kom med dåliga försäljningssiffror för juni och aktien backade. KappAhl slaktade ytterligare av diverse aktieanalytiker som reviderade ner riktkursen efter KappAhls vinstvarningen i fredags. Men att revidera ner en aktiekurs efter en vinstvarning kan väl knappast falla inom begreppet rocket science? Hade dessa välbetalda börsanalytiker emellertid reviderat ner KappAhls aktiekurs innan vinstvarningen hade saken varit en helt annan femma. Bioteknikbolaget Epicept kom även med sin kvartalsrapport i morse och helt enligt traditionen gjorde den marknaden besviken.
Företaget bränner pengar och cancerpreparatet Ceplene mot AML ger knappt några intäkter.
AmiKet, Epicepts smärtkräm har ledningen i vanlig ordning inte heller lyckats hitta någon partner till.
Sammanfattningsvis: Allt är som vanligt i dessa dystra börstider.

Fortsättning följer................

lördag 13 augusti 2011

Dom stora grabbarna köper!

Börsfallet har varit grymt. Rädslan för USA och Sydeuropas usla finanser har gjort att både stora internationella förvaltare och småsparare har vräkt ut aktier på marknaden till nästan vilket pris som helst. Men mitt börsraset finns det naturligtvis köpare. En är den framgångsrika Warren Buffett som genom sitt investmentbolag Berkshire Hathaway storköpt under börsraset. Detta meddelade Warren Buffett till tidningen Fortune Magazine med orden-Ju mer marknaderna faller-desto mer köper jag. I Sverige har vi också stora aktieplacerare passat på att utöka sitt aktieinnehav under börsraset. Fredrik Lundberg har till exempel köpt aktier i Husqvarna, Sandvik och Skanska. Familjen Qviberg har ökat sitt aktieinnehav i Bilia. Samma sak har Bengt Stillström och sonen Peter Stillström gjort i kontraktstillverkaren Partnertech
Bye on greed, sell on fear kan om historien upprepar visa sig vara högst lukrativt.

Fortsättning följer...................




fredag 12 augusti 2011

KappAhl behöver åtgärda följande!

KappAhls kläder har designmässigt uppenbarligen inte attraherat köparna det senaste året. KappAhl designavdelning har bevisligen misslyckats grundligt. Det yttersta ansvaret har förstås VD Christian W Jansson och det är hans ansvar att se till att designavdelningen har kompetens nog att rita kläder som attraherar köparna.  Klarar inte VD Christian W Jansson detta borde han ersättas med en ny förmåga.  KappAhl ska nu även skära i kostnaderna. Frågan är varför inte detta skett tidigare? KappAhl borde även profilera sig bättre. Affärsiden "prisvärt mode för många människor" är alldeles för luddigt och utan udd. 
KappAhls misslyckanden visar sig naturligtvis även  i aktiekursen. På bara ett år har aktiekursen varit en ren katastrof. Nästan 70 % av KappAhls aktievärdering är bortraderad 

Fortsättning följer..................

torsdag 11 augusti 2011

Adjö pengar!

På bara 2 veckor har otroliga mängder pengar gått upp i rök. Aktier och aktiefonder har sålts snabbt och ofta i ren skär panik. Stora internationella placerare har tagit hem pengarna och vräkt ut svenska aktier på marknaden oavsett pris. Svenska börsen har tagit extra mycket stryk eftersom den ses som en risk marknad i periferin. Småspararna har hjälpt till genom massutförsäljningar av aktiefonder och aktier. Automatisk börshandel, blankning av aktier och diverse olika finansiella instrument gör att upp och nedgångarna på börsen numera går i turbofart. Volatiliteten på börsen är nu närmast komik av högsta klass.
Orsaken till börsraset är överbelånade länder  som USA, Spanien, Italien, Grekland, Portugal, Irland, Frankrike....Listan kan naturligtvis göras ännu längre. Men detta är knappast någon ny information. Detta har marknaden känt till länge. Nu prisas emellertid en ny lågkonjunktur in i aktievärderingarna. Om detta är fallet återstår att se? Positivt är dock att insiderköpen av aktier för närvarande är på höga nivåer. 

Fortsättning följer..................




onsdag 10 augusti 2011

Orexos VD Anders Lundström gör ingen glad!

Åtminstone inte Orexos aktieägare. Sedan Anders Lundström tillträde som VD för Orexo har aktiekursen sjunkit från drygt 45 kronor till dagens 28 kronor. Orexos styrelseordförande Håkan Åström kallade rekryteringen av Anders Lundström för en "drömrekrytering." Något Orexos aktieägare knappast lär hålla med om för tillfället. Visst finns det förmildrande omständigheter som att förtroendet för hela biotekniksektorn är nere i dyn efter Diamyd och Active Biotechs misslyckade forskningsresultat. Att det varit dramatiska börsras över hela världen har inte heller precis varit välgörande för aktiekursen. Men den utlösande faktorn för Orexos aktieras var nyemissionen. Den skulle finansiellt möjliggöra för Orexo att i egen regi skulle kunna driva 3 av sina program fram till lansering istället för som tidigare ett. Uppenbarligen har inte Anders Lundström lyckats sälja in detta koncept till marknaden vilket Orexos dalande aktiekurs med brutal tydlighet visar. Det är nu hög tid för VD Anders Lundström att börja leverera lite aktieägarvärde. Fram till dags dato har det varit precis tvärt om.

Fortsättning följer.......................



Kaxigheten är tillbaks på DI:s börsforum!

Paniken är bortraderad. Naturligtvis sålde inga trådskapare på DI:s börsforum aktier på botten i går morse. Istället slog man till och köpte aktier på årslägsta i går. Det finns ett skämtsamt inofficiellt ordspråk på DI:s börsforum som säger att alla på forumet alltid säljer aktier när dom står som högst och dessutom alltid köper aktier när dom står som lägst. På något magiskt sätt har även forummedlemmarna som bettat på börsfall med certifikat som BEAR OMX X4 lyckats sälja dessa precis när börsen var på årslägsta i går morse. Efter att ha realiserat vinsten har man naturligtvis genast köpt certifikatet BULL OMX X4 för att dra nytta av börsuppgången. Även den ofta hätska stämningen under börsfallet är nu närmast gemytlig på börsforumet. Istället för desperata vrål om att sälja alla aktier så länge dom fortfarande är värda något ställs artiga frågor på börsforumet om förslag till aktieköp. Men paniken är aldrig långt borta. Kanske kommer det ett nytt börsfall bara om några timmar?

Fortsättning följer...................

tisdag 9 augusti 2011

Säljhysterin är okontrollerbar!

Nu vräks det ut aktier till vilket pris som helst. Det spelar ingen roll vad det är för sorts aktier utan vi är i ett skedde där alla sorters aktier paniksäljs. Inte blir det bättre av att mängder av småsparare paniksäljer aktiefonder och tvingar fondförvaltarna att sälja av aktieinnehav till vilket skampris än månde vara. Även tvångsförsäljningar från överbelånade aktieägare på Avanza och Nordnet brassar effektivt på börsfallet. Som ytterligare raketbränsle tillkommer stora internationella placerare som hårdsäljer svenska aktier urskiljningslöst.
Säljarna agerar nu som en enda gnuflock där alla springer åt en riktning för att klara sig från dom hungriga lejonen.
Vad heter då dessa lejon? Jag sätter en guldtia på att två av dom heter Warren Buffet och Fredrik Lundberg.

Fortsättning följer......................

måndag 8 augusti 2011

Köpa! Sälja! eller Kröka!

Kröka kan vara riktigt tjofaderittan och förgylla stunden. Men när nykterheten återvänder är det en brutal enkelbiljett tillbaks till verkligheten. Den stora frågan är istället om det nu är sälj eller köpläge för aktier och aktiefonder? Det sannaste svaret är att ingen vet ? Det man emellertid vet med facit i hand är att säljläget för aktier och aktiefonder var betydligt bättre för 3 månader sedan medan köpläget var betydligt sämre. Klart är också att det inte går att lita på diverse spågummor som aktieanalytiker och andra så kallade experter angående framtiden för börsen. Köp eller säljbeslut är du tyvärr själv ensam ytterst ansvarig för.

Fortsättning följer..........................


Desperata vrål på DI:s-börsforum!


"Varför sålde man inte för några månader sen? Nu är det försent, nu rasar allt." eller "ta på flytvästar och störtkruka vi störtar." Detta är bara några exempel av alla desperata vrål bland trådskaparna i cyperrymden. De senaste dagarna har även några trådskapare kastat in handduken på börsforumet och lovat dyrt och heligt att för alltid sluta med djävulskapet aktier.Till och med dom kraxande olyckskorparna på börsforumet är förvånansvärt tysta i börsraset. I skrämmande snabb takt förintas nu aktievärderingarna och med den drömmar om ny bil, nytt hus, nya resor eller vad det nu måne vara. Rädslan har nu definitivt besegrat girigheten. Även börsoptimisterna som senaste månaderna skrikit om köplägen på diverse aktier är för närvarande en utrotningshotad art. Kaxigheten och självsäkerheten som brukar vara ett signum för de flesta trådskaparna är nu som bortblåst. Rädslan är nu kung på börsforumet.

Fortsättning följer...................



lördag 6 augusti 2011

Största möjliga lugn!

S&P har sänkt USA:s kreditbetyg. Illa? Visst men det är knappast Armagedon vi pratar om.
USA:s ekonomi har varit uträknat flera gånger i historien. Men dom som tagit positioner mot amerikansk ekonomisk kollaps genom historien har förlorat pengar. USA har även en flexibel arbetsmarknad och medelamerikanen kan knappast kallas arbetsskygg. Lågskattelandet USA skulle även i högre grad kunna beskatta sina medborgare om inte republikanerna vore så rabiata.
Grekland, Spanien, och Italien är för övrigt länder som levt över sina tillgångar alldeles för länge. Det kan väl knappast vara rimligt att Nordeuropa ska betala kalaset för Sydeuropa? Sluta förneka och gnälla! Spotta i händerna och kavla upp ärmarna istället! Se dom baltiska länderna som ett föredöme! Dom svalde duktigt den beska medicinen under finanskrisen utan gnäll och arbetade sig igenom krisen.
Den närmaste framtiden kommer vara oviss och tufft för många men för eller senare vänder det. 10 000 konorsfrågan är bara när?

Fortsättning följer.........................

fredag 5 augusti 2011

Media häller T-Röd på börsraset!

Börsslakten fortsätter . Psykologin på börsen präglas av devisen rädda vad som räddas kan.
Media piskar effektivt på rädslan  och ökar därmed panik-utförsäljningarna på börsen. Självklart är media inte enda orsaken till börsfallet men helt klart en faktor som förvärrar mediabörsraset. Med dramatiska rubriker som t.ex. "Blodbad på börsen" förvärrar man effektivt panik-utförsäljningarna. De personer media  intervjuar under denna panik-fas är typiskt nog oftast dom som har som har den mest mörka synen på börsen och hela världsekonomin. Ofta fungerar även dessa domedags-artiklar som den sista utlösande triggern för speciellt småsparare att med ett enkelt tryck på säljknappen göra sig med hela sitt aktie eller aktiefondinnehav. Att media fungerar som den tredje statsmakten är knappast ett understatement!

Fortsättning följer.......................

torsdag 4 augusti 2011

Paniken är kung på DI-börsforum.

Börsen tokrasar  4,6 % enbart idag. På Dagens Industris börsforum är det panik blandat med resignation. På bara några dagar har härliga drömmar om exotiska resor, nya bilar och sommarhus effektivt förintats. De ända som skriker i triumf är några få lyckliga som satsat sina pengar på börsnedgång genom diverse Bear-instrument. Givetsvis retar det bara upp övriga trådskapare som istället minut för minut blir fattigare och fattigare.Teorierna angående dom skyldiga till börsraset är flera. Förutom dom gamla syndabockarna som USA , Spanien och nytillkomna Italien har det pluppat upp nya skyldiga. Några exempelvis är Svenssons som paniksäljer sina aktiefonder, överbelånade aktieägare som tvingas sälja sina belånade aktier när börsen rasar och automathandel av aktier som på en tusendels sekund kan radera bort hela aktievärdet. Olyckskorparna på börsforumet mår däremot som prinsar och ökar i antal ju mer börsen rasar. "Detta är bara början,"Detta är bara början" kraxar olyckskorparna nöjdare och nöjdare ju mer börsen faller.

Fortsättning följer................



onsdag 3 augusti 2011

Hopplösheten stor på DI-börsforum!

Den sedvanliga kaxigheten på börsforumet är för närvarande historia. Trumfskrik hörs endast från personer som satsat sina pengar på diverse Bear-instrument. "Var är botten" "är detta "botten" eller "detta måste vara botten" är återkommande kommentarer från desperata aktieägare på börsforumet. USA är som vanligt en ständigt återkommande syndabock som orsak till att aktievärdet förintas dag efter dag . Men en ny Syndabock har tillkommit i uppstickaren Italien i gott sällskap med den nygamla bekantskapen Spanien. Guld i madrassen är även ett råd på börsforumet som blivit allt vanligare de senaste månaderna. Frågor om priser på fastigheter i Spanien och USA lyser däremot helt med sin frånvaro.
Sammanfattningsvis kan man säga att formen för DI-börsforum  för närvarande är urusel.

Fortsättning följer............

måndag 1 augusti 2011

Active Biotech är ytterliggare en nitlott bland bioteknikbolagen!

"Poff""och så förvann 50 % av Active Biotech aktievärde på grund av ett bakslag för MS preparatet Laquinimod. Men Active Biotech är knappast ensam om att misslyckas i branchen. Senast skräckexemplet är Diamyd där 90 % av aktievärdet förintades på nolltid efter den misslyckade diabetesstudien. Active Biotech har i och för sig en starkare forskningspipe än Diamyd men för aktieägarna blir det bara gradskillnader i helvetet. Svenska bioteknikbolag på börsen har knappast gjort någon långsiktig aktieägare glad. Misslyckandena har faktiskt stått som spön i backen. En liten tröst är att Oasmia  idag faktiskt visade positiva resultat för den pågående fas-3 studien med sitt preparat Paclical mot äggstockscancer.
Men svensk bioteknik är i behov av en riktigt stor framgång. För närvarande har tyvärr hela sektorn en peststämpel på börsen.

Fortsättning följer...................